TEMPS DE CIRERES

El padrí ens ha portat una caixa de cireres del tros de Bellmunt del Priorat, com que n’hi ha moltes i ens agraden a tots he decidit fer un pastís de cireres. N’hi ha un que personalment m’agrada molt que és el crumble. Si no teniu temps de fer-lo, al carrer Major de Sarrià nº 110 hi ha un forn on el broden. La botiga es diu Punto Smile.

El crumble de fruites és un tipus de pastís d’origen anglès. És pot fer d’un sol tipus de fruita o de diverses fruites barrejades, preferiblement les de gust més àcid. Aquestes es cobreixen amb una massa feta a base de farina, sucre i mantega formant petits grumolls i es posa tot al forn . S’acostuma a servir acompanyat  de gelat. Si us atreviu a fer-lo aquí teniu la recepta. He de dir que no l’havia fet mai abans i que amb les mesures de la recepta surt un pastís força gran i el motllo ha de ser una miqueta alt.  Jo l’he fet amb un motllo baix i m’ha vessat una mica pels costats. Tot i així ha quedat boníssim.

CRUMBLE DE CIRERES

Ingredients:

Per a la base

200 gr. de cireres

3 ous

300 gr. de farina de reposteria

200 gr. de mantega tova

350 de sucre glas

100 ml. de llet

Mig sobre de llevat royal

350 gr. de sucre glas

1 cullerada de cafè d’essència de vainilla

Pel crumble (part de dalt)

100 gr. de mantega freda

150 gr. de farina de blat de moro (Maizena)

70 gr. de sucre glas

1 culleradeta de canyella

Preparació

S’escalfa el forn a 190º . S’unta el motllo amb mantega. Es tallen les cireres per la meitat.

En un bol es barreja la mantega amb el sucre la vainilla fins que quedi cremós. S’afegeixen els ous, un a un. Es barreja la farina amb el llevat químic i s’afegeix al bol. Després s’incorpora la llet i se segueix remenant.

Es posen la meitat de les cireres dins del motllo i es cobreixen amb la barreja.

S’agafa un altre bol i amb les mans hi barregem la mantega freda tallada a daus, el sucre, la canyella i la farina de blat de moro. Han de quedar petits grumolls de textura més aviat seca. S’escampa per damunt de la barreja. Es decora amb l’altra meitat de les cireres i es posa al forn durant uns 45 minuts.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Postres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s