PA DE PESSIC

PA DE PESSIC DE VIC

 

El pa de pessic és un dolç molt típic de Catalunya, sobretot per fer bases de pastissos i mones de Pasqua i un dels llocs on encara es manté molt viva aquesta tradició és a Vic, on a les pastisseries ocupa un lloc privilegiat ens els aparadors.  Encara hi trobem establiments on les clares  d’ou es munten amb vímet, com es feia antigament i no amb la clàssica batedora. D’aquí el seu gust i textura particular.

L’origen del pa de pessic el trobem en les processons patronals on era tradició portar aquest dolç  i repartir-lo entre els assistents. La gent no podia esperar al final i se l’anaven menjant pel camí a pessics, d’aquí el seu nom.

Buscant per la xarxa he trobat una recepta que m’ha agradat, en ser de les poques que no feien servir cap tipus de llevat en la seva elaboració. De fet aquesta recerca m’ha fet descobrir un blog extraordinari Ma petite boulangerie, on hi ha exquisides receptes de pa i dolços.

Ingredients

4 ous

150 gr. de sucre

50g farina de rebosteria

50g fècula de patata (puré de patates Maggi)

Ratlladura de llimona

Un polsim de sal

Preparació:


Separem els rovells de les clares i muntem les clares a punt de neu.

En un altre bol hi afegim els rovells amb el sucre ( ha de duplicar el seu volum).

Hi afegim a poc a poc la pell de llimona ratllada, la sal, la farina i el puré de patates i ho anem barrejant. Si tenim la peça de batre de la batedora quedarà més homogeni. Si es fa a mà costa una mica més perquè queda força espès.

Un cop ben barrejat s’incorporen les clares amb moviment suaus i de baix cap a dalt.

Es volca en un motllo d’uns 20 cm. de diàmetre untat amb mantega i es posa al forn  a 180º durant mitja hora aproximadament.

El pa de pessic puja bastant al forn. Perquè no baixi deixem que es refredi a poc a poc deixant la porta del forn entreoberta uns 15 min. abans de treure’l del tot.

Per decorar-lo hi podem escampar una mica de sucre fi  pel damunt.

Advertisement

1 comentari

Filed under Postres

One response to “PA DE PESSIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s