CROQUETES DE CARN D’OLLA I PICNIC DE BLOGGERS

La Neus de la Cookiteca em va convidar al quart picnic de bloggers que organitzava la Margot Kidman (Margot, cosas de la vida). Un gran privilegi si tenim en compte que els altres assistents eren la flor i la nata dels blogs de cuina del país. L’únic requisit era portar un plat per compartir amb tots els altres convidats. En aquesta ocasió l’empresa SelfPackaging ens va regalar unes caixes de picnic per poder portar el dinar. Els meus fills es van encarregar de decorar-les, amb la temàtica de les quatre estacions.

Vaig decidir que com que ja tenia previst fer caldo aprofitaria per fer croquetes de carn d’olla, amb tot l’afecte i tota la modèstia del món. El picnic va ser fabulós i fastuós. Vam passar una estona fantàstica parlant de cuina i de moltes altres coses amb una gent excepcional. Penjo una foto que va fer en Miquel i aquí deixo la recepta per qui tingui ganes de fer-ne.

Ingredients:

Del caldo: Agafo el que ha sobrat dels següents ingredients: ceba, porro, patates, xirivia, pastanaga, pilota i dues cuixes de pollastre. Si sobren alguns cigrons i una mica de carn, també.

1 ceba gran (o dues, depenent de la quantitat de carn d’olla que tinguem)

50 ml. de vi ranci

100 ml. de caldo

Sal i pebre

Oli d’oliva

Per la beixamel:

75 gr. de mantega

160 gr. de farina

600 ml.de llet

Per l’arrebossat:

4 ous

1 paquet de mig kg de farina de galeta

PREPARACIÓ:

Fer croquetes no té cap dificultat, tothom n’és capaç. Es qüestió de passar-se una bona estona a la cuina, res més.

Primer piquem la ceba ben fina i la sofregim en una paella amb oli d’oliva, a foc baix, fins que quedi daurada. Calculeu uns 45 minuts o una hora. Ho salem.

Agafem el bullit del caldo i el triturem ben fi, si cal afegint una mica de caldo perquè es trituri millor. Jo ho faig amb l’accessori del minipimer. Després ho incorporem a la paella on tenim la ceba i anem remenant la massa.

Hi afegim el vi ranci i ho rectifiquem de sal. Baixem el foc i donem de tant en tant voltes a la massa perquè es cogui igual pels dos costats. Si està molt espessa hi poso una mica de caldo. Hi ha un moment que es forma com una crosta i agafa una textura semblant a la d’una truita. Jo ho deixo també més o menys uns 45 minuts.

Mentrestant faig la beixamel en un recipient a part.  I quan la massa està a punt l’afegeixo a la paella i ho rectifico de sal i pebre. Ho remeno bé i ho deixo coure uns 15 minuts més. Després ho deixo refredar i ho poso a la nevera fins l’endemà.

L’endemà la massa està més consistent i és més fàcil de modelar.

Batem els ous i preparem la farina de galeta en un plat pla gran. Agafem petites quantitats de massa i li donem la forma de les croquetes. Jo ho faig amb els dits, encara que molta gent utilitza un parell de culleres per fer-ne la forma. Passem la croqueta per l’ou i després per la farina de galeta. Si voleu que us quedin més cruixents podeu passar-les primer per farina de galeta, després per ou i altre cop per la farina.

Una farina de galeta que queda molt bona es la de la casa Quelis; no és ben bé pa ratllat tradicional i dóna a les croquetes un gust diferent i molt bo.

Anuncis

6 comentaris

Filed under Aperitius, Segons plats

6 responses to “CROQUETES DE CARN D’OLLA I PICNIC DE BLOGGERS

  1. Me encantaron tus croquetas de carn de olla y me alegre de conocerte y ahora ya formas parte de nosotros.
    peto

  2. Hola guapisima!!!
    Encantada de conocerte, me pareciste genial, espero que te apuntes a los próximos saraos.
    Dile a tu marido, que a mi también me gustaron tus croquetas.;)
    Mil besos

    Nota: dime una cosa, como es que te ha quedado borrosa la foto que estamos todos, he ido a ver la del Miquel y esta bien? o esa era tuya?

  3. Es mañana nena que salimos????
    Espero tu correo ansiosa, que nos reiremos un rato, yo no me gusta que me cojan el perfil, y me grabaron todo el rato de lado, por Dios!!!
    Petons bonica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s