PASTÍS DE XOCOLATA AMB KIT- KATS

Aquest pastís és més fàcil del que sembla i és ideal per celebracions. I no, no només agrada als nens, el vaig fer pel 60è aniversari de la meva mare i li va fer molta il·lusió.

He intentat buscar l’origen de la recepta però no me n’he sortit, és un d’aquests pastissos que trobes en innumerables webs i t’acabes perdent en les traduccions.

La base és un pa de pessic. Jo he fet servir la recepta del cóc de iogurt però qualsevol massa que no sigui molt feixuga serveix. L’original està fet amb una massa molt esponjosa que els americans anomenen pastís d’àngel.

Ingredients:

Pel cóc:

4 ous

1 iogurt de llimona

3 mesures de iogurt de farina

2 mesures de sucre

1 mesura d’oli de gira-sol

1 sobre de llevat químic

1 sobre de sucre avainillat o unes gotes d’essència de vainilla

Per la cobertura:

1 rajola de xocolata amb llet

1 pot de nata líquida

Mitja rajola de xocolata fondant

9 paquets de kit-kats

Pel farciment:

Melmelada de figues

Per les figuretes:

Pasta de sucre de color rosa, fondant rosa o fondant blanc i colorant vermell (comprar en botigues especialitzades). L’altra opció es fer-lo a casa amb nubes.

PREPARACIÓ:

Comencem fent les figuretes. Podeu mirar la fotografia per veure les parts que s’han de modelar. El porquet que està repenjat a la tanca té el cap enganxat al cos amb un tros d’escuradents perquè no es desmunti. Les marques estan fetes amb un ganivet. Quan tinguem totes les parts acabades les apartem i les deixem que s’endureixin.

El cóc el podem fer el dia abans (recomanable) o al matí així ja estarà fred i el podem muntar fàcilment. Barregem tots els ingredients en un bol i ho batem bé amb la batedora. Ho bolquem en un motllo rodó de 20 cm. i el deixem coure al forn durant 35-40 minuts a 180 graus. És important que el motlle sigui d’aquesta mida per la quantitat de kit-kats que fem servir. Com més gran sigui més kit-kats necessitarem. A més ens interessa que sigui un pastís alt perquè només sobresurti per la part de dalt una petita part de les xocolatines.

Tallem el pa de pessic per la meitat o en tres capes (2 talls) i el farcim amb melmelada de figues. Es pot farcir amb qualsevol melmelada, crema o xocolata.  Jo he preferit aquest gust perquè no és molt dolç.

Tallem els kit-kats de 2 en 2.

En un bol que pugui anar al microones fonem la xocolata negra amb unes gotes d’aigua. Amb l’ajuda d’una espàtula recobrim tot el lateral del pastís i hi anem enganxant amb molt de compte els kit-kats al voltant. Quan estiguin tots posats envoltem el pastís amb un llaç que a part de guarnir-lo ens ajudarà a aguantar les xocolatines.

En un altre bol una mica més gran que l’anterior fonem la rajola de xocolata amb llet. Si ens ha sobrat xocolata negra també la podem incorporar. La barregem amb la nata líquida i la deixem refredar una bona estona (quan més temps la deixem més consistència tindrà).

Finalment aboquem la xocolata per damunt del pastís i hi posem les figuretes.  Amb la part del mànec d’un ganivet podem fer algun dibuix a la xocolata simulant  el xipolleig dels porquets al fang.

pastís xocolata 3

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Postres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s