PASTÍS DE GALETES DE MANTEGA

Aquest pastís no és més que unes quantes galetes de diferents mides en forma d’estrella apilades una damunt de l’altra. No té cap secret però visualment té el seu impacte. Val la pena comprar el kit amb els motlles perquè sinó porta molta més feina. Jo tinc el de la casa Wilton, que he comprat a la Cookiteca, però es pot trobar a la majoria d’establiments especialitzats i a Internet. A dins a mes hi les instruccions per fer-lo amb diferents tipus de galetes i guarniments.

motlles

En tot cas, si no es vol comprar el pack sempre es poden dibuixar les formes en un paper tenint en compte que cada figura ha de ser mig centímetre més petita que la següent –o més gran, depenent per quina es comenci-, així fins a tenir 10 mides diferents.

I pels que no es vulguin complicar la vida la recepta serveix igualment per fer galetes de mantega siguin de la mida que siguin, es facin servir motlles o no.

Ingredients:

600 gr. de farina (+ 100gr. de farina que farem servir per donar forma a les galetes)

2 culleradetes (5 gr.,) de llevat químic

2 cullerades de cafè (13 gr.) e sal

480 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient

2 ous

600 gr. de sucre

1 cullerada sopera (15ml) d’essència de vainilla

1 culleradeta (5 ml) d’essència d’ametlla

 

PREPARACIÓ

Comencem per escalfar el forn a 180 graus.

En bol de mida mitjana hi mesclem la farina, el llevat i la sal. Agafem les barnilles elèctriques i en un altre bol més gran barregem la mantega (tova) amb el sucre fins que quedi una textura esponjosa.

Sense deixar de batre hi afegim els ous, l’essència de vainilla i la d’ametlla.

Quan la massa ho hagi absorbit a poc a poc hi anem posant la farina tamisada, de manera gradual perquè no s’hi facin grumolls.

Un cop tenim la massa preparada hem de donar forma a les galetes. Necessitarem més farina.

Agafem la massa i la dividim en quatre parts més o menys iguals. Si està massa tova hi anem afegint farina fins la textura ens permeti treballar-la bé. Fem quatre boles.

Amb l’ajut d’un corró estenem la massa sobre una superfície enfarinada i l’estirem fins que ens quedi d’un gruix d’uns 6 mm. També es pot treballar damunt d’una base de silicona i així després no cal moure les galetes ja que pot anar al forn directament.

Agafem els motlles per fer les galetes i les tallem. N’hem de tallar dues de cada mida.

Les posem en una safata de forn folrada amb un paper antiadherent o amb la mateixa base de silicona. És millor coure les que siguin de mida similar (si en posem de grans i de petites unes es couran abans que les altres i se’ns poden cremar). Passem per farina el tallador abans de tornar-lo a utilitzar.

Si se’ns trenquen quan les passem a la safata hi podem posar una senyal que ens cal una mica més de farina. S’ha d’anar provant fins a trobar la textura adequada procurant però no afegir-hi farina en excés perquè llavors ens quedarien massa consistents.

Les deixem coure uns 11 minuts aproximadament, fins que veiem que es comencen a daurar.

Les deixem refredar i les posem una damunt de l’altra intercanviant les puntes de l’estrella. Si volem les podem enganxar amb una barreja de sucre de sastre i aigua o amb una mica de xocolata negra desfeta.

pastís de galetes3

pastís de galetes2

També es poden endolcir amb fondant verd, amb glassa reial, les podem banyar amb xocolata o decorar-les amb la mànega pastissera. Jo les he deixat sense res que ja tenen prou bon gust!

Anuncis

1 comentari

Filed under Galetes, Postres

One response to “ PASTÍS DE GALETES DE MANTEGA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s