PASTA AMB BRÒQUIL I ANXOVES

A Itàlia cada pasta s’adiu amb un tipus d’ingredient o salsa. Per això trobem els spaghetti alle vongole (amb cloïsses) o els penne (macarrons) alla Siciliana (amb albergínia, tomàquet i mozzarella). Pel bròquil, i les verdures en general, una de les pastes que més s’utilitza són les orecchiette (orelletes), que tenen forma d’orella petita o de barret. En podem trobar en botigues especialitzades i en alguns grans supermercats.

Una altra opció més assequible és cuinar aquesta recepta amb espirals, on el bròquil s’hi agafa molt bé.

Les orecchiette són un plat típic de la Pulla, al sud d’Itàlia. El seu origen el trobem a l’edat mitjana, a la provença francesa. La seva forma, semblant a la d’un barret era senzilla de fer i de secar i aquestes característiques n’haurien facilitat el transport i l’emmagatzematge en grans quantitats. Es diu que la dinastia d’Anjou al segle XII les hauria introduït a Itàlia. Els xinesos també tenen una pasta semblant, anomenada maoerduo.

A Pulla, la recepta original es fa amb les fulles del rave, cime di rappa, tot i que l’alternativa del bròquil està àmpliament acceptada.

 Ingredients per a dues persones:

200 gr. de bròquil (mig bròquil)

160 gr. d’orelletes

1 gra d’all petit

Una llauna d’anxoves (6-7 unitats)

1 bitxo petit

Oli d’oliva

Sal

 

PREPARACIÓ

Posem a bullir la pasta amb aigua abundant i una mica de sal. La deixarem al dente, just els minuts que digui al paquet.

Mentrestant tallarem el bròquil i en un cassó el deixarem bullir cinc minuts. I quan hagi passat aquest temps el colarem.

Esmicolarem l’all i tallarem les anxoves a trossos petits.

En una paella hi afegim una mica d’oli d’oliva i hi fregim l’all amb el bitxo, molt poca estona perquè l’all aviat es crema. Quan estigui daurat hi afegim les anxoves. Ho deixem coure uns dos minuts.

Agafem el bròquil i el tallem encara més petit. Com que està tou és més fàcil. L’afegim a la paella, juntament amb la pasta. Ho barregem tot bé i ho rectifiquem de sal. Quan estigui tot ben remenat, 1-2 minuts, l’apartem del foc, traiem el bitxo i emplatem.

orecchiette

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Pasta, Primers plats, Verdures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s