GALETES AMB BOCINS DE XOCOLATA (COOKIES)

Serà per anar-nos acostumant a la nostra propera aventura americana que aquesta tarda amb l’Ona hem fet galetes amb trossets de xocolata, les famoses chocolate chip cookies típiques dels Estats Units.

La recepta tradicional es fa sobre una base de mantega amb sucre blanc i moreno a la que s’hi afegeix xocolata a bocins.

El seu origen, com passa sovint, és fruit de la casualitat. Ruth G. Wakefield als anys 30, tenia un famós restaurant a Withman, Massachusets on feien cuina casolana. La seva política era obsequiar als comensals amb una ració extra de postres perquè se l’enduguessin a casa. Sembla ser que un dia fent galetes de xocolata es va quedar sense cacau i va aprofitar els bocins trencats que tenia de xocolata suís pensant que ja es fondria al coure’l. El resultat va ser la galeta que avui coneixem. Una altra versió contradiu aquesta història i explica que la senyora Wakefield volia innovar i va crear expressament aquest tipus de galeta pels seus clients.

L’any 1936 Wakefield es va publicar el llibre de cuina Toll House Tried and True recipes i la seva recepta de galetes de xocolata va tenir tant d’èxit que ben aviat es va convertir en un clàssic de la rebosteria tradicional nord-americana.

La Segona Guerra Mundial va contribuir també a l’èxit i expansió del producte. Els soldats de Massachusets compartien les galetes enviades pels seus familiars amb els altres compatriotes nord-americans i aliats d’altres parts del món. Aquest fet en va fer créixer la demanda i va fer que es popularitzés la recepta arreu del món.

Ingredients:

1 ou

100 gr. de mantega

150 gr. de farina

75 gr. de sucre moreno

50 gr. de sucre blanc

½ cullerada de sal

½ cullerada de bicarbonat

150 gr. de xocolata

½ cullerada d’essència de vainilla

 

PREPARACIÓ

Com que es preparen en un moment el primer que fem és escalfar el forn a 180 graus.

Trenquem la xocolata en preses i les col·loquem dins d’una bossa de plàstic. Agafem la mà de morter o un corró i anem donant cops a la bossa fins que aquesta quedi esmicolada en bocins molt més petits. (L’altra opció és comprar als supermercat un paquet de llàgrimes de xocolata i ens estalviem aquest pas).

En un bol posem la mantega en textura pomada i la barregem amb el sucre fins que aconseguim una massa suau.

Llavors hi afegim l’ou batut, la sal, la vainilla i el bicarbonat i, gradualment, hi incorporem la farina tamisada per evitar que ens quedin grumolls.

Anem remenant i quan la farina estigui absorbida hi posem els trossets de xocolata. Queda una massa força espessa, és normal.

Agafem una safata de forn i la cobrim amb un paper antiadherent. Amb l‘ajuda d’una cullera hi fem petites boletes de massa, no gaire grans perquè creixen força.

La posem al forn i ho deixem coure uns 15 minuts o fins que les galetes estiguin daurades.

Les traiem i les deixem reposar uns cinc minuts perquè s’endureixin una mica i després les passem a una reixeta perquè s’acabin de refredar (en surten unes vint).

També podem fer les galetes amb xocolata blanca, barrejar les dues xocolates o afegir-hi avena o nous, per exemple. Són un èxit assegurat.

galetes de xocolata

Deixa un comentari

Filed under Galetes, Postres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s