SALMÓ AMB CROSTA DE TARONJA

El salmó és un peix blau molt nutritiu pel seu alt contingut en proteïnes i àcids grassos omega 3 i seu baix contingut en greixos. Per això nosaltres el cuinem força sovint, a la planxa, al forn, a la papillota, amb verdures…

Aquesta és una recepta senzilla, molt ràpida de fer i molt gustosa.

 

Ingredients per a 4 persones:

4 lloms de salmó fresc

40 gr. de pa ratllat, millor si el ratllem nosaltres

20 gr. de formatge parmesà

La ratlladura d’una taronja

20 gr. d’ametlla picada

Mitja ceba tendra

Sal

Un polsim de pebre

Oli d’oliva

 

PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 210 graus.

Ratllem el pa i la pell de taronja. Ratllem també la ceba tendra o la tallem molt fina, així ens assegurarem que queda cuita. Després posem tots aquests ingredients en un bol juntament amb l’ametlla, la sal i el pebre.

Ho barregem bé i hi afegim una cullerada sopera d’oli d’oliva. Ens ha de quedar més aviat pastós perquè s’agafi be al salmó.

Agafem una safata que pugui anar al forn i hi escampem una mica d’oli. Col·loquem els lloms de salmó al damunt i els cobrim amb la preparació que hem fet, pressionant lleugerament perquè hi quedi ben adherida.

Ho posem al forn a mitja alçada i ho deixem coure durant uns 15-20 minuts.

Podem servir el salmó acompanyat d’una d’amanida variada o qualsevol verdura sofregida, a la planxa o al forn.

 

salmó amb costa de taronja5

1 comentari

Filed under Peix, Primers plats, Segons plats

One response to “SALMÓ AMB CROSTA DE TARONJA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s