PANETS D´OLI

Estic perdent la por a fer pa. Ho tenia una mica abandonat des que vaig tornar dels Estats Units. Allà, entre que hi ha molt pocs llocs on facin pa de manera artesanal i normalment el supermercat tampoc queda al costat de casa em vaig acostumar a tenir sempre massa mare a la nevera. I amb els consells de la Isabel -molt més veterana que jo en el tema-, he de dir que van acabar sortint uns pans força professionals.

Ara, amb la Thermomix, estic recuperant una altra vegada la tradició. Aquesta recepta és de la revista oficial de receptes, però, de fet, no cal tenir-la, perquè lúnic que es fa amb la màquina és barrerjar tos els ingredients. I això també es pot fer amb les mans. Així que tothom es pot atrevir a fer-la. És molt fàcil!

Ingredients per unes 12 unitats:

220 gr. d’aigua

25 gr. de llevat fresc

70 gr d’oli d’oliva

200 gr. de farina de força

200 gr. de farina de rebosteria

1 culleradeta rasa de sal

 

PREPARACIÓ

Desfem el llevat en l’aigua tèvia i hi afegim l’oli. Després hi incorporem les farines i la sal i ho barregem tot fins que la textura ens permeti formar una bola.

La deixem reposar en una bossa de plàstic uns 30 minuts a la nevera.

Mentrestant untem la safata del forn amb una mica d´oli.

Passats els 30 minuts posem la masa en una superfície plana on hi hem escampat una mica de farina.

Escalfem el forn a 200 graus. Dividim la massa en 12 porcions d’uns 60 gr. cadascuna i els donem forma de bola. Després les aplanem una mica amb la mà fins a obtenir un cercle d’uns 10 cm. aprox. I finalment les col.loquem a la safata preparada i les enfornem uns 20 minuts (ha de quedar daurats).

20170331_230107

Si la massa es vol fer amb la Thermomix, primer posarem en el got l’aigua tèvia amb el llevat i l’oli 30 segons/ 37 graus/ velocitat 2. Després afegim les farines i la sal i ho barregem 1min/velocitat espiga. I la resta de passos són els mateixos.

 

 

Anuncis

1 comentari

Filed under Pa, Thermomix, Uncategorized

One response to “PANETS D´OLI

  1. Retroenllaç: PANETS D´OLI | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s