CALDO DE GALLINA AMB THERMOMIX

La gallina per menjar és més eixuta que el pollastre, però en canvi per fer caldo és ideal. Li dóna un gust molt suau i fa un caldo més blanc i molt gustós. Té moltes propietats nutricionals, és una carn baixa en greixos i rica en àcids grassos, proteïnes i vitamina B.

La veritat es que aquesta recepta preparada per la Thermomix surt molt bona. La farina d’arròs i de cigrons fa que tingui una textura més consistent i que es pugui prendre perfectament com un consomé. Jo he aprofitat mentre es feia el caldo per bullir un ou dur i afegir-lo després pel damunt. 

Ingredients:

20 gr. d’arròs

5-6 cigrons secs

60 gr. de pastanaga

60 gr. de porro a rodanxes

1 nap (60 gr.)

1 ceba a talls (150 gr.)

1,5 litres d’aigua

2 grans d’all amb pell lleugerament aixafats

500 gr. de carn de gallina a trossos, sense pell però amb l’os

1 culleradeta de sal

5 grans de pebre negre

1 fulla de llorer

1 ou dur (opcional)

 

PREPARACIÓ

Posem al got l’arròs i els cigrons i els pulveritzem 20 segons/velocitat 10

Incorporem la pastanaga, el porro, el nap, la ceba i 200 gr. d’aigua i triturem 20 segons/velocitat 10.

Posem a dins del pot el cistell amb els grans d’all i la gallina. Hi tirem la sal, els grans de pebre, el llorer i omplim el pot d’aigua fins al nivell màxim permès. Llavors programem 60 min/100 graus/velocitat 2 

Al cap d’una hora traiem el cistell i colem el caldo amb un colador gran.

Podem prendre-ho com un consomé o fer una sopa de fideus o posar-li ou dur picat.

sopa de gallina

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Primers plats, Sopa, Thermomix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s