ARRÒS AMB GALERES I CALAMARS (amb THERMOMIX)

Aquest arròs és espectacular, digne de diumenge i només calen un parell d’ingredients principals. La recepta me la va passar la Irina d’un llibre de la seva mare i quan és temporada de galeres el fem gairebé cada setmana.

La galera és una excel·lent font de proteïnes, vitamines i minerals. La podem trobar al mercat d’hivern a primavera i acostuma a estar molt bé de preu. A diferència d’altres crustacis té poques calories, el 78% del seu pes és aigua, i per tant és de fàcil digestió. Donen molt sabor als arrossos i guisats de peix.

Tot i que gairebé no tenen carn, les galeres són molt gustoses. Un consell, si algú les vol xuclar que ho faci en el sentit que va del cap vers a la cua, així evitarà punxar-se amb les múltiples petites espines que cobreixen tota la closca.

Aquesta és la nostra versió de la recepta original:

Ingredients per 4 persones:

Pel sofregit:

80 gr. d tomàquet triturat, natural o en conserva

40 gr. de ceba

2 grans d’all

Resta d’ingredients:

 

500 gr. de galeres

500 gr. de calamars

70 gr. d’oli d’oliva

1 cullereta de pebre vermell dolç

1 litre d’aigua

Un polsim de sal

400 gr. d’arròs bomba si ens agrada caldós, o 450 gr. si el volem sense suc

 

PREPARACIÓ

Posem al got els ingredients del sofregit i triturem 10 segons / velocitat 6. Després ho apartem.

Incorporem les galeres i l’oli i programem 15 minuts / temperatura Varoma/ gir invers/ velocitat cullera.

Quan acabi podem treure 4 galeres i reservar-les per decorar el plat (aquest pas és opcional).

Incorporem els ingredients reservats del sofregit i programem 10 minuts / temperatura Varoma/ velocitat 1.

Després hi afegim el pebre vermell, l’aigua i la sal i programem 20 minuts, 100 graus velocitat 1. Mentrestant, si hem comprat els calamars sencers, aprofitem per netejar-los i tallar-los a trossos petits.

Passats els 20 minuts triturem 8 segons / velocitat 3.  I colem el caldo amb un colador.

Retirem del pot les galeres i hi tornen a abocar el caldo a dins, afegint-hi l’arròs i els calamars. Programem 13 minuts / 100 graus / gir invers / velocitat cullera.

Rectifiquem de sal -si cal- i emplatem, posant una galera de decoració a cada plat.

arròsgaleres

 

 

 

 

Anuncis

1 comentari

Filed under Arròs, Peix, Primers plats, Segons plats, Thermomix

One response to “ARRÒS AMB GALERES I CALAMARS (amb THERMOMIX)

  1. Retroenllaç: ARRÒS AMB GALERES I CALAMARS (amb THERMOMIX) | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s