PASTÍS AL VAPOR AMB MELMELADA DE TARONJA AMARGA

El Varoma, aquell gran desconegut de la Thermomix i tan desaprofitat. Doncs bé, amb el Varoma es poden fer receptes boníssimes i generalment molt sanes perquè es cuina al vapor. Quan per exemple fem llenties, sofregits llargs o puré de patates, podem aprofitar el “pis de dalt” per cuinar-hi al mateix temps alguna altra cosa, ja siguin verdures, arròs basmati per acompanyar el plat principal, flams, carn o ous durs.

Avui he fet un pastís boníssim al Varoma. M’ha sorprès molt la textura, que no té res a veure amb la dels que es couen al forn: ha quedat humit per dintre i molt gustós, com si fos un borratxo, però sense alcohol.

Posaré dues fotografies de dues versions diferents de les mateixes postres: la que em van ensenyar en una classe Thermomix, que porta una cobertura de gerds i la meva aportació personal, que es fa igual però substituint la melmelada de gerds per una de taronja amarga. I el contrast del dolç amb l’amarg és… mmmmm.

Per aprofitar bé tot l’espai del Varoma tinc un motlle de corona de la casa Thermomix fet exprés, però es pot posar qualsevol motlle que hi càpiga a dins.

Ingredients:

250 gr. de melmelada de taronja amarga
2 ous
180 de sucre
60 gr. de mantega a temperatura ambient
200 ml. de llet
1 cullerada de vainilla líquida
200 gr. de farina de rebosteria
2 cullerades de llevat químic, tipus Royal
800 ml. d’aigua

PREPARACIÓ

Untem amb mantega un motlle de corona (els que tenen un forat al mig) de 20-21 cm. de diàmetre i 6 cm. d’alt.
NOTA: A la pàgina de la Thermomix també posa que es pot fer servir un motlle d’alumini d’un sol ús d’uns 18 cm de diàmetre i de 5 cm. o més d’alçada (aquests no porten forat!).
Després cobrim el fons i les parets amb la melmelada.

Posem dins del got els ous, el sucre i la mantega i barregem 30 segons/ velocitat 4. Després afegim la llet i la vainilla i ho barregem 10 segons/ velocitat 3.

Hi incorporem la farina i el llevat i barregem 10 segons/velocitat 3 i ho o acabem de remenar bé amb l´espàtula. Després aboquem la barreja al motlle preparat i li donem uns copets per distribuir uniformement la massa. Cobrim el motlle amb paper de film ben precintat perquè no ens hi entri aigua condensada i reservem.

Netegem el got i un cop net l’omplim d’aigua, unes tres quartes parts (800 ml). Posem el recipient al Varoma en la seva posició i a dins, a la base, hi afegim tres fulls de paper de cuina. Al damunt hi col•loquem el motlle i el cobrim amb tres papers de cuina més.

Tapem el Varoma i programem 50 min /Varoma/ velocitat cullera.

Retirem el motlle del Varoma i desemmotllem mentre està calent. Deixem refredar, tallem i servir.

pastis taronja vapor

Pel que fa a la recepta original, canviem la melmelada de taronja per la de gerds. Però ho podem provar amb qualsevol altra que ens agradi, la de figa també hi dóna un gust molt bo.

pastis gerds

Bon profit!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Postres, Thermomix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s