ARRÒS ASIÀTIC amb Thermomix

Recepta clàssica del llibre verd: l’arròs xino. Sense ser gaire primmirats, no es tracta de buscar el millor arròs xino que hem menjat mai, sinó de fer arròs a l’estil asiàtic a casa, de manera fàcil i ràpida. I aquest surt perfecte. A partir d’aquí li podem afegir les variacions que vulguem, gambetes, pèsols, blat de moro, soja … però el bàsic és més que bé.

Ingredients per a 6 persones:

250 gr. de beicon(a tires o trossejat)

150 gr. de ceba tallada a trossos

150 gr. de pastanaga tallada a trossos grans

50 gr. d’oli d’oliva

3 ous

1 polsim de sal

Per l’arròs:

50 gr. d’oli d’oliva

2-3 grans d’all

350 gr. d’arròs basmati

1 cullerada de sal

1 litre d’aigua

 

PREPARACIÓ

Primer prepararem el cruixent de beicon. I no, no el fem amb la Thermomix, el fem al microones. He de reconèixer que mai se m’havia acudit fer el beicon al microones i m’ha sorprès el resultat. Queda molt cruixent i es cou amb el seu propi greix.

Agafem un plat on hi col·loquem 3 papers de cuina. Damunt hi posarem les tires de beicon o els rostillons, si ja l’hem comprat trossejat, i ho cobrim amb 3 papers de cuina més. Introduïm el plat al microones 3 minuts a màxima potència. Ha de quedar cruixent, si veiem que encara està tou li tornem a posar. Quan estigui, si l’hem fet a tires les posem dins el pot i trossegem 4 segons/ velocitat 5. I reservem.

Tot seguit fem el sofregit. Posem al pot la ceba, les pastanagues, l’oli d’oliva i triturem 3 segons/ velocitat 5. Sofregim 7 minuts/ 120 graus/ velocitat cullera. I quan estigui l’aboquem a un bol gran on després hi anirem afegint la resta d’ingredients i l’arròs.

Després, en una paella, fem els ous remenats. Hi posem un rajolí l’oli i quan estigui calent hi afegim els ous, removent-los contínuament fins que quallin. Els aboquem al pot i els triturem 2 segons/ velocitat 5, i els incorporem al bol on tenim el sofregit.

I a continuació preparem l’arròs. Posem al pot l’oli i els alls. Introduïm el cistell amb l’arròs a dins. Afegim la sal i aboquem per damunt l’aigua, remenant al mateix temps amb l’espàtula per assegurar-nos que l’arròs queda ben remullat. Programem 20 minuts/ a 100 graus/ velocitat 4 i esperem.

Un cop cuit l’arròs, l’aboquem al bol, hi incorporem el beicon i remenem suaument perquè tots els ingredients quedin ben barrejats. Si se’n vol afegir algun altre, ara és el moment.

I finalment servim calent.

arrosasiàtic.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arròs, Primers plats, Thermomix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s