CREPS DE POLLASTRE I ESPINACS AMB SALSA DE PORROS, amb la Thermomix

Del nou llibre monogràfic de receptes de la Thermomix sobre creps, la recepta que més m’ha cridat l’atenció ha estat aquesta de creps salats. De fet, m’ha recordat immediatament a les de canelons, només enlloc de fer servir la pasta de blat embolcallem el farcit amb massa de crep. Encara que ens pugui semblar una novetat culinària en realitat fer servir aquesta massa per fer els canelons és una tradició de pagès. Abans era difícil trobar la pasta seca de caneló i una solució alternativa i casolana era la pasta de crep .

Tot i que la recepta no té cap dificultat, sí que és força elaborada i ens cal reservar una estona per preparar-ho tot. Així que millor posar-s’hi d’hora si no es vol dinar o sopar a deshores. Som-hi!

Ingredients:

Per fer les creps

60 gr. de mantega

180 gr. de farina de rebosteria

450 ml. de llet

3 ous

Un polsim de sal

 

Pel farcit

200 gr. de ceba

3 grans d’all

50 ml. d’oli d’oliva

800 gr. de cuixa de pollastre desossada

100 ml. de vi

300 gr. d’espinacs frescos

1 culleradeta de sal

Un polsim de pebre

150 gr. (unes 4 cullerades) de formatge cremós tipus Philadelphia

120 gr. de formatge de cabra

 

Per la salsa de porros

300 gr. de porros

40 gr. de mantega

 200 ml. de llet

20 gr. de farina de blat de moro tipus Maizena

½ culleradeta de sal

1 polsim de pebre

3 cullerades de formatge parmesà ratllat

 

PREPARACIÓ

Primer farem la pasta de les creps. Amb les quantitats que diu de la recepta a mi me n’ha sobrat i l’he guardat a la nevera per preparar-ne demà per esmorzar 

Comencem. Posem al got la mantega i la fonem 2 minuts / a 70 graus / velocitat 2.

Després afegim la llet, la farina, els ous i la sal i barregem 20 segons /velocitat 4. Aboquem la massa en un bol i la deixem reposar un mínim de mitja hora .

Rentem el got i posem la ceba tallada a quarts, els alls i l’oli. Trossegem 3 segons / velocitat 5 i després sofregim 8 minuts / 120 graus / velocitat 1 ( la recepta original diu 4 minuts, però a mi m’agrada més el gust de la ceba ben sofregida).

Afegim el pollastre i programem 8 minuts /120 graus / gir invers / velocitat 1,5 (el mateix que en el pas anterior; aquí també he allargat el temps, la recepta original diu 4 minuts).

Incorporem el vi blanc i enlloc de tapar amb el tap de plàstic hi posem el cistell perquè s’evapori l’alcohol i programem 1 minut /temperatura Varoma / gir invers / velocitat 1,5.

Traiem el cistell i afegim 150 gr. d’espinacs. Introduïm pel forat l’espàtula i remenem 2 minuts / a 120 graus / gir invers / velocitat 1,5.

Passat aquest temps retirem l’espàtula i afegim la resta d’espinacs, juntament amb la sal i el pebre. Tornem a posar el  cistell enlloc del tap i programem 6 minuts / temperatura Varoma /velocitat 1,5.

Preparem dos bols. En un hi posem el cistell a dins i hi colem el líquid del farcit i en l’altre hi aboquem el farcit. En el del farcit hi afegim 4 cullerades de formatge cremós i el barrejarem ben barrejat.

Reservem els dos bols per després.

Ara fem les creps. Agafem una paella antiadherent d’uns 22 cm. de diàmetre, hi afegim una mica de mantega i l’escalfem a foc mig-alt.  Amb l’ajut d’un cullerot posem una mica de la massa reservada inclinant la paella de manera que quedi tota la superfície de la base coberta amb una capa fina de massa. La deixem coure uns 2-3 minuts, fins que surtin bombolletes i els costats estiguin una mica daurats. Llavors la girem i la deixem coure un minut més. Posem la crep en un plat i fem el mateix procediment amb la resta de creps. Per la quantitat de farcit que tenim ens en cal fer 10.

Mentrestant agafem una safata de forn d’uns 20×30 cm i l’untem amb mantega. I mentre en posem unes al foc, anem farcint les que ja tenim fetes, així guanyem temps. Posarem dues cullerades de farcit en cada crep i hi escampem una mica de formatge de cabra pel damunt. Després l’emboliquem i el col·loquem a la safata.

creps2

Escalfem el forn a 200 graus.

Rentem el pot i preparem la salsa “beixamel” de porros.

NOTA: Aquesta salsa la podem fer servir també quan fem peix blanc, i fins i tot hi podem escampar per damunt uns encenalls de pernil salat.

Posem al got 300 gr. de porro tallat a rodanxes i la mantega i trossegem 3 segons / a velocitat 5. Després el sofregim 10 minuts / 120 graus / a velocitat 1.

Després hi afegim 200 ml. del líquid reservat de coure els espinacs, juntament amb la llet, la farina de blat de moro, la sal i el pebre i triturem 1 minut / 100 gr. / velocitat4.

Aboquem la salsa per damunt de les creps i hi espolsem el formatge parmesà pel damunt.

Ho posem al forn durant 10-12 minuts, fins que el formatge quedi daurat i servim immediatament. Són creps força grosses, per tant, amb una per plat n’hi ha prou.

creps

1 comentari

Filed under Pollaste, Primers plats, Segons plats, Thermomix

One response to “CREPS DE POLLASTRE I ESPINACS AMB SALSA DE PORROS, amb la Thermomix

  1. Retroenllaç: CREPS DE POLLASTRE I ESPINACS AMB SALSA DE PORROS, amb la Thermomix | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s