PASTA AMB CARXOFES I PÈSOLS, amb la Thermomix, o sense

La pasta sempre és un recurs fàcil per dinar o per sopar i també per emportar-se en un tupper. Quan tinc una estona miro de buscar receptes originals i saludables, per sortir una mica de les salses clàssiques. De vegades me les invento, sofregint verdures diferents, afegint llegums, barrejant diferents carns i textures… La qüestió és divertir-se cuinant i fer que el plat no resulti avorrit. Aquesta recepta no és inventada, l’he treta de la plataforma Cookidoo de la Thermomix, tot i que n’he variat els temps de cocció. El que m’ha agradat és que es fa amb carxofes congelades i això em permet poder-la cuinar tot l’any.

Tot i que hi ha les indicacions per la Thermomix, al final es tracta d’un sofregit que es pot fer a la paella sense cap problema.

Ingredients per a 4 persones:

30 gr. de parmesà ratllat
5-6 fulles de julivert
80 gr. d’oli d’oliva
100 gr. d’escalunyes
450 gr. de carxofes congelades tallades a quarts
150 gr. d’aigua
2 culleradetes de sal
1 polsim de pebre negre
350 gr. de pasta tipus espirals, llacets grans…
100 gr. de pèsols congelats

PREPARACIÓ

Piquem les escalunyes juntament amb l’oli i el julivert 5 segons/velocitat 7 i sofregim 10 minuts / a 120 graus / velocitat 1.

Passat aquest temps col·loquem l’estri de la papallona damunt les ganivetes, afegim les carxofes, l’aigua la sal i el pebre i programem 15 minuts / a 100 graus / gir invers / velocitat 1.

Mentrestant posem a bullir la pasta al foc en una olla amb aigua abundant.

Afegim els pèsols i programem 5 minuts / a 100 graus / gir invers / velocitat 1.

I ja ho tindríem. Quan la pasta estigui cuita la colem i la posem en un bol per servir. Hi afegim les verdures i el parmesà, remenem i servim! Si volem hi podem afegir una mica de blat de moro, també hi queda bo.

 

espirals amb carxofes (2)

Deixa un comentari

Filed under Amanides, Pasta, Primers plats, Thermomix, Verdures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s