Avui cuinarem un pastís salat, de peix. És un plat fàcil, que podem fer quan tenim convidats, o per dinar el dissabte o diumenge, però també és una manera que els nens mengin peix. Es prepara força ràpid i només hem de preveure que s’ha de deixar un mínim de dues hores a la nevera.
Jo l’he fet en un motlle rodó de la Thermomix, dels que tenen un forat al mig, però si no el teniu es pot fer també amb un de rectangular d’uns 30 cm. Ja m’agafa gana només d’escriure la recepta…
Ingredients per a 6 persones:
400 gr. de barretes de cranc
5 ous
200 gr. de tonyina al natural o amb oli d’oliva escorregut
400 gr. de llet evaporada (al súper acostuma a estar al costat de la nata)
6 pebrots del piquillo (més un altre per decorar -opcional)
Mitja cullerada de sal
1 polsim de pebre negre
1-2 ous durs per decorar (opcional)
maionesa
enciam, per decorar
PREPARACIÓ
Abans de començar hem de folrar el motlle amb paper film transparent.
Posem les barretes de cranc dins el got i trossegem 4 segons / velocitat 4.
En deixem la meitat a dins i l’altra meitat la reservem en un bol.
Posem tots els altres ingredients al pot: els ous, la tonyina, la llet evaporada, els pebrots, la sal i el pebre i programem 7 minuts / a 90 graus / a velocitat 5.
Afegim la resta del cranc, remenem bé i ho aboquem al motlle, donant-li uns copets per uniformitzar i evitar que hi quedin bombolles.
Deixem el pastís dues hores mínim a la nevera i passat aquest temps desemmotllem. Podem decorar-lo amb enciam o amanida i posa-hi maionesa o salsa rosa pel damunt, ou dur i unes tires de pebrot.