A casa ens agrada molt menjar i sobretot els dolços. Sempre hi ha a punt alguna cosa per esmorzar i berenar, ja sigui una coca, unes galetes o unes magdalenes. I com et despistis ni ho tastes. Sempre els dic que tinc la cuina plena de ratolinets. I aquests dies que som tots a casa, el forn treu fum. Com allarguin gaire el confinament haurem d’eixamplar les portes 😊. Bromes a part, últimament trobem receptes a tot arreu, fins i tot als diaris, que han canviat una mica els seus continguts i fan propostes adaptades a la nova situació que ens està tocant viure. I és així com el meu home va descobrir aquesta recepta al diari Ara. I va ser amor a primera vista! De taronja encara no n’havíem fet mai, i mira que n’arribem a fer de magdalenes, muffins i cupcakes!!
Doncs dit això, en aquest cas la meva única aportació ha estat menjar-me-les. I puc dir que són molt lleugeres i que el gust de taronja s’hi escau!
Ingredients per unes 18 magdalenes:
3 ous
70 gr. de llet sencera
70 gr. de sucre blanc
70 gr. de sucre moreno
40 gr. de mel
4 gr. de sal
1 pell de taronja ratllada
200 gr. de farina de rebosteria
2 sobres de gasosa (les dues parts)
200 gr. d’oli d’oliva
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 210 graus.
Amb el batedor de ma batem els ous amb els sucres, la mel, la sal i la llet.
Quan estigui tot ben barrejat hi ratllem la pell de la taronja ben fina. Després amb un tamisador -si en tenim- hi afegim a poc a poc la farina i els sobres de gasosa, remenant fins que la massa que homogènia. NOTA: si no tenim tamisador ho podem fer amb el colador.
Finalment, hi afegim l’oli i batem fins que quedi ben integrat. Repartim la massa pels motlles de magdalena i ho posem al forn durant 9 minuts, amb la funció del ventilador si la tenim, si no, amb calor a dalt i a baix.