Demà és Sant Jordi i amb els nens a casa, aquesta pot ser una bona manera de celebrar la diada i de pas passar una estona distreta amb els nens.
Podem fer la base dels cupcakes amb qualsevol recepta de magdalenes que ens agradi, jo he triat la de vainilla però si preferiu les podeu fer de llimona, taronja, xocolata o qualsevol altre gust. El mateix pel frosting -la glassa del damunt-. El de mantega és el que resisteix millor i aguanta més bé la forma, però si jo he de triat prefereixo el que porta mascarpone. Avui farem la recepta clàssica (el de mantega), perquè el que volem és que facin patxoca.
Ingredients:
Per la massa
200 gr. de farina de rebosteria
1,5 cullerades de llevat químic tipus Royal
1 polsim de sal
110 gr. de mantega a temperatura ambient
130 gr. de sucre
3 ous
70 gr. de llet
2 culleradetes de vainilla líquida
Pel frosting de crema de mantega
100 gr. de sucre
250 gr. de mantega a temperatura ambient
85 gr. de llet a temperatura ambient
2 culleradetes de vainilla líquida
Colorant (vermell)
PREPARACIÓ
Primerament escalfem el forn a 180 graus. Preparem una safata per magdalenes amb els motlles de paper.
Després posem al got la farina, el llevat i la sal i barregem 15 segons / a velocitat 7. Reservem.
Afegim al got la mantega tallada a trossos i el sucre, i barregem 30 segons/ velocitat 3. Sense posar el tap petit barregem 1 minut / a velocitat 3 i anem afegint els ous per l’obertura, un a un.
Incorporem la llet i la vainilla líquida i sense temps programem velocitat 3. Llavors anem afegint la farina tamisada de mica en mica. Un cop tinguem una massa homogènia parem la màquina, posem la massa en una màniga pastissera i omplim els motlles de magdalenes.
NOTA: Podem fer servir el cistell com a suport de la màniga o també omplir els motlles agafant la massa directament del pot amb una una cullera o una cullera pels gelats. Hem d’omplir fina a una tercera part.
Les posem al forn durant 20 minuts i un cop fetes les deixem refredar.
Mentrestant anem fent la crema de mantega.
Rentem el got i l’eixuguem bé. Hi posem el sucre i el polvoritzem 30 segons a / velocitat 10.
Col·loquem la “papallona” al pot i afegim la mantega tallada a daus, la llet, la vainilla i les gotes de colorant. Remenem 2 minuts / a velocitat 3. Si no ens queda prou intens el vermell hi afegim unes gotes més i podem remenar amb una espàtula o uns segons més a velocitat 3 fins que aconseguim el to que volem.
Agafem una mànega pastissera, hi col·loquem una “boquilla” de flor i amb compte, decorem del centre cap a fora.