CUPCAKES DE HALLOWEEN (THERMOMIX)

No és que no celebrem la castanyada, i els panellets no faltaran mai a taula, però mica en mica hi anem incorporant altres elements de la tradició anglosaxona. I és que fer el Halloween és més que res divertit: fer les decoracions, buidar carabasses o fer aperitius i dolços d’aparença terrorífica. Això sense oblidar disfressar-se o anar a picar portes perquè et donin llaminadures. Un dels millors records que tinc dels Estats Units és precisament la nit de Halloween anant a fer el trick or treat. Aquí potser és més cosa de nens, però allà s’hi impliquen de valent i les decoracions de les cases són espectaculars, amb fantasmes que es mouen, esquelets que toquen bateries, làpides que pugen i baixen, zombies… una nit terroríficament divertida.

Però anem a la part culinària. Aquí encara no ens hem tornat tan bojos, però unes galetetes divertides o uns cupcakes juntament amb les castanyes, els moniatos i els panellets, no fan nosa.

En aquesta recepta de cupcakes del Cookidoo, els decorarem de dues maneres, de teranyina i de fantasma, però si no es volen decorar de Halloween, la base de magdalena, amb trossets de xocolata i una mica de mantega de cacauet és deliciosa per qualsevol ocasió.

Ingredients per uns 20 cupcakes:

170 gr. de sucre

70 gr. de mantega

70 gr. de mantega de cacauet

2 ous grans

1 cullerada de vainilla líquida

220 gr. de farina de rebosteria

1 ½  cullerades de llevat químic (tipus Royal)

1 polsim de sal

250 gr. de llet

180 gr. de llavors de xocolata

Per la glassa:

200 gr. de sucre

1 clara d’ou

4-5 gotes de suc de llimona

Per la cobertura (frosting):

170 gr. de mantega a daus, a temperatura ambient

310 gr. de sucre glass

55 gr. de cacau pur en pols

110 gr. de nata (mínim 35% de greix)

1 cullerada de vainilla líquida

Per la cobertura fondant dels fantasmes:

Pasta fondant de color blanc

Filipinos o galetes oreo, o bombons de xocolata (per fer el cos del fantasma)

Colorant vermell o retoladors comestibles (per pintar els ulls).

PREPARACIÓ

Primer farem la base dels cupcakes, és a dir, la magdalena. Escalfem el forn a 180 graus.

En una safata per fer magdalenes hi col·loquem els motlles individuals de paper.

A dins del got hi posem el sucre, la mantega, la mantega de cacauet, els ous i la vainilla líquida i barregem 15 segons / a velocitat 5.

Després afegim la farina, el llevat químic, la sal i la llet i barregem 20 segons / a velocitat 5. Baixem amb l’espàtula els ingredients amb l’espàtula cap al fons del got.

Afegim les llàgrimes de xocolata i barregem 10 segons / a velocitat 5. Aboquem la massa en una màniga pastissera o fem servir una cullera de gelat, per exemple, per omplir els motllos fins a la meitat.

Els posem al forn durant 18-20 minuts. Passat aquesta estona els retirem del forn i els deixem refredar una hora. Fem una segona fornada i mentrestant netegem el got i la tapa per preparar la glassa.

Per fer la glassa posem al got el sucre i polvoritzem 20 segons/ a velocitat 10.

Hi afegim la clara d’ou i el suc de llimona i barregem 10 segons / a velocitat 6.

Posem la glassa en una màniga pastissera o en una bossa de plàstic i reservem.

Després preparem la cobertura. Posem la papallona a les ganivetes, afegim al got la mantega a temperatura ambient i batem 20 segons / a velocitat 3.

Afegim el sucre glass, el cacau en pols, la nata, la vainilla i remenem 3 minuts / a velocitat 4.

Amb una espàtula cobrim la superfície de les magdalenes amb la cobertura. Tallem la punta de la màniga pastissera o la bossa de plàstic que tingui un gruix d’uns 2 mm. i dibuixem una espiral per damunt de la cobertura. Amb un escuradents arrosseguem les línies des del centre cap a l’exterior per dibuixar la teranyina.

Per fer les magdalenes de fantasmes:

Posem el bombó, mitja galeta oreo o mig flilpino en vertical damunt de la magdalena, clavant-lo una mica perquè s’aguanti dret.

Dividim el fondant en boles (tantes com fantasmes vulguem fer) d’uns 10-15 gr. cadascuna i amb un corró les aplanem fins que tinguin un gruix d’1 mm. aprox. No cal que quedin rodons. Col·loquem els cercles damunt dels bombons o les galetes i els donem forma de fantasma. Amb un escuradents pintem els ulls de colorant vermell o dibuixem els ulls amb un retolador de tinta comestible.

I happy Halloween!!!!

Deixa un comentari

Filed under Postres, Thermomix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s