CUPCAKES AMB GLASSA REIAL

Avui he anat amb la meva filla a fer cupcakes a la Cookiteca. La veritat és que fan uns tallers molt interessants, tant de dolç com de salat i els dissabtes fan tallers familiars per poder-hi anar amb els nens. És una experiència molt gratificant i de mica en mica van agafant el gust per la cuina i per menjar bé.

Un cupcake és un petit pastís individual que s’acostuma a fer amb els motlles de les magdalenes. Aquest dolç es va popularitzar al segle XIX tot i que les primeres referències les trobem en llibres de cuina nord-americans de finals del XVIII. No està clar quin és l’origen de  la paraula, si ve de “cup” tassa en anglès (que és el motlle que es feia servir abans que s’inventessin els específics per fer magdalenes) i “cake”, de pastís, o del sistema de mesura d’ingredients utilitzat als Estats Units.

És un pastís a base de farina, sucre, mantega i  ous i s’acostuma a decorar amb cremes, la majoria fetes a base de mantega, nata, merenga, glassa o xocolata.

 Avís important: recepta només apta per a golafres i nens.

Ingredients:

150gr. de mantega (textura pomada)

150 gr de sucre

2 ous

200 gr. de nata líquida

250 gr. de farina

2 cullerades de postres de llevat químic

1 ratlladura de llimona

Motlles de paper per fer magdalenes

 Per la glassa reial:

250gr. de sucre de sastre

1 clara d’ou

1 cullerada sopera d’aigua

Colorants alimentaris de diversos colors

 

PREPARACIÓ

En recipient barregem la farina amb el llevat i la ratlladura de llimona. Agafem un bol gran i amb les mans barregem la mantega (textura pomada) amb el sucre. Quan estigui ben homogeni hi afegim la crema de llet i els ous batuts. Ho podem seguir remenant a mà o amb les barilles del minipimer. Quan tinguem una textura fina hi afegim a poc a poc la farina, sense deixar de remenar.

Pre escalfem el forn a 180 graus. Preparem els motlles de paper dins el motlle de silicona o d’acer inoxidable i amb una mànega pastissera els omplim fins a3/4. Si no teniu mànega pastissera es pot fer amb la cullera de gelats o amb qualsevol altre estri de cuina que se us acudeixi.

Ho posem al forn uns 20 minuts (si són mini magdalenes 15) o fins que la massa estigui cuita, cada forn és un món.

Mentrestant preparem la glassa reial. Amb les barilles del minipimer muntem el sucre amb la clara i l’aigua fins que quedi una textura de punt de neu, tot i que la glassa té una textura és més espessa que una clara a punt de neu o que la nata. I després n’agafen la quantitat que necessitem i hi afegim el colorant, amb molt poca quantitat n’hi ha prou.

Posem la glassa en una mànega pastissera i podem experimentar amb diferents broquetes: forma de flor, fulla…

Acabem de decorar-los amb encenalls de xocolata, decoracions de sucre, xocolatines, etc.

La glassa al cap d’una estona es queda seca, com una merenga. I repeteixo, és molt dolça, se n’ha de posar en mesura.

1 comentari

Filed under Postres

1 responses to “CUPCAKES AMB GLASSA REIAL

  1. Retroenllaç: CUPCAKES AMB GLASSA REIAL | Celler-Adocse

Deixa un comentari