Tàrtar de salmó

Ens encanta el tàrtar, el de carn i el de peix, i en particular, aquesta recepta de tàrtar de salmó d’en @Nandu Jubany. Bé, el seu era de tonyina però vaja, el resultat és el mateix. La vam veure al seu Instagram durant el confinament i allò que ja no saps què més fer per dinar un dia ens vam animar a fer-la i… hem repetit!.

Pels que no hi esteu familiaritzats, un tàrtar és un plat de carn de peix cru, picat tot molt petit, condimentat amb altres ingredients o espècies o amb alguna salsa i s’acompanya de torradetes de pa. Potser el més famós es l’steak tartar, de carn de vedella o de cavall, molt típic de la cuina francesa però que avui en dia amb les seves variants el trobem a moltes altres cuines del món.

La paraula ve del francès “tartare” i agafa el nom de la salsa tàrtara que acompanyava la recepta original, i que portava maionesa, tàperes, cogombre, ceba i julivert.

Avui no el farem de carn sinó de peix.

Ingredients per a quatre persones:

500 gr. de salmó

2 alvocats

2 tomàquets

1 ceba de Figueres

1 llima

Unes fulles de coriandre

Sal i pebre

Tabasco verd (jalapeño)

Oli d’oliva extra verge

Salsa Perrins

Salsa de soja

Wasabi del Montseny (opcional)

Fulles de ruca per decorar

PREPARACIÓ

Pelem els tomàquets, els hi traiem la grana, els tallem a daus petits i els posem dins d’un bol gran.

Després pelem els alvocats, que siguin madurets també els tallem a daus petits, els ruixem amb el suc d’un llima perquè no s’oxidin i remenem ben remenat.

Tallem la ceba ben petita i l’afegim al bol. Incorporem les fulles de coriandre. Si no us agrada o trobeu el gust massa fort, no li poseu. També és el moment de posar-hi un rajolí de de Tabasco verd. Aquest tabasco pica la meitat que l’altre, és molt més aromàtic i li dóna un toc diferent. Però si no en teniu o no us agrada, doncs no cal posar-li tampoc.  

Salpebrem, i ho ruixem tot amb oli abans de barrejar-ho tot, amb compte de no trinxar-ho. Ho tastem per si s’ha de rectificar de sal, d’oli o de picant.

Fem racions individuals, per això prepararem els plats de servir i muntarem el tàrtar al damunt. Si tenim motlles rodons individuals d’emplatar els fem servir per donar forma al plat. Posem una capa generosa de guacamole a sota i l’aplanem una mica perquè quedi anivellada. Si no, tenim motlles, no passar res, ho fem amb compte amb una cullera donant-li una forma arrodonida, de la mida d’una hamburguesa.

Tot seguit preparem el peix. Tallem el salmó a daus petits i el posem en un bol. Hi afegim un rajolí de llima, després un bon raig d’oli d’oliva, sal, pebre, un rajolí de salsa Perrins, un de salsa de soja, unes gotes de Tabasco verd i en Nandu hi va posar wasabi del Montseny, que s’extreu directament d’una arrel i pica molt menys que el japonès. Nosaltres aquest ingredient no li posem perquè no en tenim a mà. Ho remenem tot ben remenat, tastem per si s’ha de rectificar i col·loquem el peix damunt del guacamole.

Nota: La salsa Perrins és una salsa que es fa servir molt a la cuina anglesa, sobretot en carns i que s’utilitza com a potenciador del sabor.

Per decorar posem unes fulles de ruca per damunt i acabem d’amanir amb un rajolinet d’oli d’oliva i unes gotes de soja.

Ho acompanyem d’unes torradetes i ja ho tindríem.

Bon profit!

Deixa un comentari

Filed under Peix, Segons plats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s