RODÓ DE GALL D’INDI

A casa ja fa temps que vam introduir el gall d’indi a la dieta. És una carn blanca igual que el pollastre però amb menys greix i menys colesterol i té un alt contingut en ferro. Fins ara sempre el compràvem a làmines, per fer entrepans però des de fa un temps també el cuino com si fos pollastre: a la planxa, a filets, o a daus quan fem “quesadilles”, per exemple.

Aquesta recepta, que també es pot fer amb pollastre, la vaig aprendre en una classe presencial de receptes Thermomix.

 

Ingredients per a 6 persones:

1 pit de gall d’indi sense pell obert pel mig en un filet fi.

Mitja cullerada de sal

Pebre negre

100 gr. de pernil dolç tallat fi

1 poma pelada (millor Reineta) a làmines

140 gr. de formatge tallat a làmines (el que fem servir pels bikinis)

70 gr. de panses

70 gr. de prunes sense pinyol

50 gr. de nous

150 gr. de cansalada viada a làmines (opcional)

 

Per fer la ceba caramel·litzada:

700 gr. de ceba tallada a quarts

70 gr. de mantega

30 gr. d’oli d’oliva

1 cullerada de sal

30 gr. de caramel

1 polsim de pebre

 

PREPARACIÓ

Tallem un tros prou gran de paper de film i hi posem el pit de pollastre obert al damunt. El salpebrem. A sobre hi col·loquem el pernil dolç, el formatge, la poma, les panses i les nous i emboliquem el gall d’indi com si féssim un braç de gitano. A les puntes hi incorporem les prunes i si volem, amb compte emboliquem el braç amb tires de cansalada, queda més gustós i de pas ajuda a lligar la peça. Però aquest pas és opcional.

Un cop muntat ho emboliquem amb el paper film, pressionant. Agafem les puntes i sense deixar anar el fem rodolar per la taula com si es tractés d’un corró, aguantant dels extrems, fins que ens quedi com un caramel. Un cop estigui ben embolicat el guardem dins el Varoma i reservem.

A continuació preparem la ceba caramel·litzada. Posem la ceba al got i trossegem 6 segons / velocitat 4.

Hi afegim la mantega i l’oli i col·loquem el Va roma a la seva posició. Programem 40 minuts / temperatura Varoma / gir invers / velocitat cullera.

Un cop passat aquest temps retirem el Varoma i afegim al pot la sal, el pebre i el caramel líquid. Programem 3 minuts / 100 graus / velocitat 1.

Finalment, agafem el rodó de gall d’indi, el desemboliquem i el tallem a rodanxes per servir amb la ceba caramel·litzada.

rodó de gall d'indi1

1 comentari

Filed under Pollaste, Segons plats, Thermomix

1 responses to “RODÓ DE GALL D’INDI

  1. Retroenllaç: RODÓ DE GALL D’INDI | Celler-Adocse

Deixa un comentari